NKK hafnar gullkorti frá kínverska hundaræktarfélaginu

Þórhildur Bjartmarz:

 

Fulltrúar hundaræktarfélaga í FCI fengu afhent gullkort/VIP á síðasta FCI fundi sem haldinn var í Mílanó í júni. Þessi gjafakort standa fyrir þriggja nætur gistingu á Shanghai fimm-stjörnu hóteli á meðan heimsýningunni 2019 stendur. Norska hundaræktarfélagið hafnar gjöfinni og segir að peningunum sem eytt var í 91 gullkort hefði verið betur varið í raunhæfar ráðstafanir til verndar illrar meðferðar á hundum í Kína.

NKK telur að önnur hundaræktarfélög muni einnig hafna þessum gjafakortum. Hundaræktarfélag Íslands átti fulltrúa á þessum fundi í Mílanó og hefur væntanlega fengið gullkort. Þá er spurning hvað HRFÍ gerir í þessari stöðu.

http://web2.nkk.no/no/nyheter/Uakseptable+gullkort+etter+WDS-valg.b7C_wlzIZf.ips

Takker nei til gullkort fra China Kennel Union

Alle FCIs 91 delegater har mottatt gullkort som kan brukes i forbindelse med et eventuelt besøk til World Dog Show 2019 i Kina. Gullkortene ble delt ut av China Kennel Union i etterkant av at klubben ble tildelt WDS2019 under FCIS General Assembly i juni. NKK oppfordrer nå til at pengene som er tiltenkt å dekke hotell og opphold for FCIs delegater under WDS2019 nå doneres til organisasjoner som jobber med konkrete tiltak for å bedre hundevelferden i Kina.

NKK har de siste ukene reagert kraftig på at World Dog Show tildeles et land hvor mishandling av hunder er utstrakt. I denne forbindelsen har norske utstillere og dommere blitt frarådet fra å delta på arrangementet, noe som har resultert i trussel om utstenging fra FCI.

Tre netter på femstjerners hotell

NKK oversendte i dag vedlagte brev til FCI og China Kennel Unionvedrørende VIP-kortene som ble delt ut til FCIs delegater i etterkant av valget om WDS 2019. På kortene spesifiseres det at kortet dekker tre netter på et femstjerners hotell i Shanghai under WDS2019.

I dagens brev bekrefter NKK at de ikke kommer til å benytte seg av kortet, og krever at China Kennel Union donerer pengene som var tiltenkt NKKs opphold til en organisasjon som jobber med faktiske og konkrete tiltak for å bedre hundevelferden i landet.

– Det er ikke god demokratisk praksis å takke ja til denne formen for gave, og  NKK ville aldri benyttet dette kortet. Når vi i tillegg ser at det er akutt behov for å bruke ressurser på å bedre hundevelferden i landet får disse «gullkortene» en ekstra besk bismak. Vi forventer også at andre kennelklubber reagerer på samme måte på denne gaven, og avstår fra å benytt seg av tilbudet, sier NKKs administrerende direktør Trine Hage.