NKK og heimsýningin í Kína 2019

Þórhildur Bjartmarz:

 

dogs-china-slaughter

 

 

Norska hundaræktarfélagið NKK hvetur félagsmenn, sýnendur og dómara til að sniðganga heimsýningu hunda  í Kína 2019. Norska hundaræktarfélagið sem stendur vörð um velferð hunda hefur sent bréf til FCI alþjóðasamtaka hundaræktarfélaga og mótmælir að heimsýning sé haldin í landi þar sem misþyrming á hundum sé leyfð.

http://web2.nkk.no/no/nyheter/Taler+hundeverdenen+midt+imot.b7C_wlvW4n.ips

http://web2.nkk.no/no/nyheter/Hundevelferd+hellig+for+NKK.b7C_wlvYYW.ips

Hundevelferd hellig for NKK

NKK oppfordret tidligere denne uken norske hundeeiere til å bli hjemme under World Dog Show i Kina.

Bakgrunnen for oppfordringen er et ønske om å ta avstand fra mishandlingen av hunder i Kina, som toppet seg under Yulin Dog Meat Eating Festival forrige helg. NKK oppfordret også FCI og den kinesiske kennnelklubben i forkant av festivalen om å få stoppet arrangementet.

NKK mottok i går vedlagte brev fra FCIs Asia-Pacific Section. I brevet ytrer Augusto Benedicto Santos III, president for FCIs Asia-Pacific Section, skuffelse over NKKs henvendelse til FCI vedrørende å få WDS2019 flyttet, og over vår klare oppfordring til norske utstillere om å bli hjemme under arrangementet.

Ønsker nye retningslinjer

NKK har i dag oversendt vårt svar på brevet til FCI, FCIs Asia-Pacific Section, samt øvrige kennelklubber. I brevet, signert administrerende direktør Trine Hage og styreleder Tom Øystein Martinsen, påpekes det at vårt ønske om å få WDS2019 flyttet er en reaksjon på den utstrakte mishandlingen som finner sted i Kina, fremfor et angrep på China Kennel Union.

– NKK mener at den eneste måten å stoppe mishandling av dyr er klar og tydelig fordømmelse. Det er nettopp derfor vi nå går ut med oppfordringen om å bli hjemme under arrangementet. Det å avholde en feiring av hunder i et land hvor mishandling av hunder er så utstrakt er i våre øyne dobbeltmoralsk.

Den generelle dyrevelferden i Kina er under enhver kritikk, og ikke mennesker verdig. Som det fremgår av brevet ønsker nå derfor NKK at FCI etablerer retningslinjer for hvilke land som kan tildeles European Dog Show og World Dog Show. Vi mener at et minumumsnivå av dyrevelferd må være etablert i land som skal avholde så viktige og symbolske arrangement, sier NKKs administrerende direktør Trine Hage.

NKK vil fortsette å holde våre medlemmer informert om enhver utvikling i denne saken.